Back to top

Improvements to Boston Common: Parkman Plaza and Tremont Street Edge

Improvements to Boston Common: Parkman Plaza and Tremont Street Edge

| Park Established 1634|

Rehabilitation of Parkman Plaza at the Visitor Information Center and the Tremont Street Edge. 

Boston Common Parkman Plaza Illustration

The project will include improvements to Parkman Plaza (Visitor Information Center Plaza), Tremont Street sidewalk reconstruction, and Lafayette Mall enhancements through the installation of ornamental iron fencing, site furnishings, and lighting.

Still have questions? Contact:
Parks and Recreation
1010 Massachusetts Avenue
3rd Floor
Boston, MA 02118
United States
Project Location
Boston Common
139 Tremont Street
Beacon Hill
Project Contact:

Michele Folts
michele.folts@boston.gov
617-635-4505

PROJECT INFORMATION:
  • Project status: Design
  • Construction budget: $3,300,000
  • Project features: passive use
  • Consultant: Pressley Associates, Inc.
  • Contractor: To Be Determined

Community Meetings

We place information on upcoming and previous meetings in the public notices section of Boston.gov.

PREVIOUS MEETINGS:
  • Boston Common Parkman Plaza Preliminary Study Community Meetings (2012-2013)
  • Boston Common: Parkman Plaza and Tremont Street Community Meeting (February 25, 2016)
  • Boston Common Community Briefing (October 26, 2016)

Related Documents

Related Documents

Boston Parks and Recreation hired Pressley Associates, Inc. to study Parkman Plaza and develop preliminary ideas mindful of Boston Common's historic character and would enhance the user experience for today and future generations of park visitors.

Building on the 2014 Parkman Plaza Preliminary Study, Pressley Associates, Inc. furthered proposed improvement to include Parkman Plaza and Tremont Street edge. The design carries forward the historic character of the park through the installation of ornamental fencing and site furnishings along the Tremont Street park edge. Parkman Plaza (Visitor Information Center Plaza) will be reconfigured to meet current and future demands of this pedestrian hub.